Рязане и гравиране с CNS фреза

Посредством CNC фрезата режем и фрезоваме  детайли с различна сложност като рекламни надписи, фигури, лога за ресторанти, магазини,  барoве и хотели.

СNC център (3 D фреза) е машина с цифрово управление, която чете цифрови файлове и ги възпроизвежда в прецизни 2D и 3D продукти от различни материали като:

  • рязане и гравиране на дърво
  • рязане и гравиране на метал
  • рязане и гравиране на плексиглас
  • рязане и гравиране на разпенено PVC 
  • рязане, гравиране и огъване на еталбонд
  • и много други

Първата стъпка в създаването на продукт със CNC фреза е създаването на файл или дизайн.

За да изрежем, фрезоваме, гравираме или произведем продукт на ЦНЦ фрезата е необходимо да създадем компютърен файл.  Удобството на CNC фрезата е че работи с някои от следните формати DWG, DXF /версия до 2010/, EPS, AI и PDF.

 Втората стъпка е  производството. CNC машината изрязва и издълбава материала, следвайки подаденият дизайн.  

За да се изработи прецизно едно изделие и да съответства напълно с дизайна  е необходимо да се избере точният инструмент, да се настрои правилната скорст на рязане на шпиндела, както и  дълбочина на среза.

Всичко това зависи, както от възможностите на CNС фрезата, така и от компетентността на оператора и качеството на инструментите. Качеството на материала също влияе върху  качеството на крайното изделие.

Цената на изделията изрязани или фрезовани със CNC фреза се определя от цифровият файл, като зависи от линейната дължина или времето необходимо за рязане/гравиране.